Sömnad

Snuggle-Bag

2014-07-13 14:58 #0 av: Saffran0Spice

Sy en sovsäck till din kompis - har du ett djur som gillar att ligga varmt, mjukt och under saker så blir denna väldigt snabbt populär!

Just denna snuggle-bag är anpassad till ett djur i storlek med katt och mindre hund, men ändra måtten så de passar storleken på ditt djur.
Tänk på att göra den tillräckligt stor för ditt djur att kunna vända sig inuti den. Något som är bra att tänka på också är att denna snuggle-bag har sin öppning på kortsidan - detta passar bra om man har ett djur, har man flera som ska sova i den så ha öppningen på långsidan istället!

Bagen blir vrängbar, dvs du kan vända påsen ut och in om du vill ''byta färg'' på den.

Du behöver:

  • 2 Tyg - gärna fleece som innertyg. Har du fleece på båda tygerna så blir den extra varm!
  • Symaskin, knappnålar och tråd
  • Sax
  • Penna och linjal.

Så här gör du:

Klipp ut två bitar som är 45x120cm i de tyg du vill ha - glöm inte att lägga till sömsmån!

Nu ska du sy två påsar, ett tyg i taget.
Vik ihop tyget och nåla ihop de två långsidorna, sy ihop dem så att du har en påse som är 45x60cm. Gör likadant med det andra tyget.

Vräng en av påsarna - och stoppa den ovrängda påsen i den vrängda. Skaka dem ordentligt så att du får dem i varandra ut i hörnen och att de ligger bra i varandra.

Nu ska du sätta sy ihop dessa två påsar till en enda genom att sy runt öppningen. Vik in en kant längs öppningen på båda påsarna, vik så att kanten hamnar på insidan (mellan de två påsarna) och nåla ihop påsarna runt hela öppningen.

Sy ihop kanten runt öppningen och stäng på så sätt in sömmar och vikningarna mellan de två påsarna och du ska ha en snuggle-bag!

Anmäl
2014-09-22 19:47 #1 av: Vizzla

Ska sy en sån åt Theo!

Anmäl
2014-09-22 21:37 #2 av: Perly

Oh, nu måste jag skriva upp symaskin på önskelistan med, katten skulle förmodligen älska en sådan med tanke på hur mycket hon böckar med täcken o filtar. Skrattar 

Alltid Oavsett

Anmäl
2014-10-12 13:58 #3 av: mrsunder

Jag använde mig av ett örngott som "yttrepåse" och en del av hennes snuttefilt att ha på insidan. Min katt bor där inne nu, tack för tipset! Underbar sida!Skrattar

Anmäl
2014-10-12 14:05 #4 av: Saffran0Spice

#3 Kul att det uppskattas!
Smart det där med örngottet Tummen upp

Anmäl
2014-10-25 00:43 #5 av: Hildgrim

Vad smart en sådan måste jag testa till Rose. Bra när hon är ensam och har svårt att krypa ner under en filt på egen hand.

Anmäl
2014-10-27 11:26 #6 av: Saffran0Spice

#5 Om Rose är minst lika frusen som en italienare så har hon bott in sig på 5 sek, så verkligen rekommenderat ^^

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.