Annons:
Etikettsömnad
Läst 8344 ggr
Saffran0Spice
2014-09-04 18:29

Sy eget Burskynke

Sy ditt eget burskynke och piffa upp djurens burar!

Det du behöver för detta är:

  • Tyg
  • Sax, symaskin & tråd
  • Snören
  • Papper till mall & penna
  • Måttstock/måttband
  • Bur

Det första du ska göra är att ta mått på burens sidor. Du ska måtta baksida, framsida, toppen/locket och en av sidorna - på bilderna här nedan kan du se delarna jag fick ut när jag måttade min bur.

När du har dessa mått så kan du göra pappersmallar, dessa är enklare att klippa efter. Och sedan kan välja om du vill sy ett ytterskynke eller ett innerskynke - eller båda två!

Sidan

Framifrån med öppen dörr






Innerskynke

För att mysa till en bur så kan man sy ett innerskynke, detta blir som vadderade väggar och är betydligt bekvämare att ligga emot än gallret. Om man använder ett vadderat tyg så blir buren även lite ljudisolerad och mörkare att vara i, vilket kan ha en lugnande effekt på det djur som ska vara i buren.

Till ett innerskynke så behöver du två/tre mallar - baksidan och sidan (1 eller 2 identiska)
Lägg dessa mallar på tyget med ''gavlarna'' (måttet som är höjden)  mot varandra på det sätt bilden visar. På detta sätt blir dessa tre sidor en enda del att sy.

Innerskynke

Klipp ut biten som mallen visar, och glöm inte sömsmån!
Fålla runt hela stycket och klipp 8st 10cm långa bitar snöre, placera ut dessa snören som denna bilden visar (mallarnas hörnen!).

Placering av snörena

Knyt fast tyget i respektive hörn, så har du ett innerskynke!
placera en mjuk bädd inuti och buren blir riktigt mysig.

Framifrån

Sidan

Bäddat med bädd och fäll

Knyt hårt i hörnen


Ytterskynke


Till detta behöver du alla 4 mallar, du kan välja att göra alla bitar (baksida, framsida, 2st sida och topp) och sedan sy ihop dem. Eller så kan du göra som jag gjorde - lade ihop 3 mallar för att sy ihop totalt 3 delar. Här nedan beskrivs hur jag gjorde mitt ytterskynke.

Lägg mallarna Framsida, Topp/lock och Baksida på tyget som bilden visar, klipp ut dessa 3 som en enda del och klipp ut de två sidorna separat.

Ytterskynke i 3 delar

Sy fast respektive sida i den stora biten och fålla runt hela arbetet. Sedan kan du dekorera den så som du känner för. Trä den på buren och den är färdig att användas!

Sidan

Öppen dörr

Stängd dörr

Om du tycker att skynket sitter lite löst eller ''sladdrigt'' så kan du försiktigt sy fast skynket i gallret. Eller varför inte dekorera med knappar och fästanordningar runt gallret. Jag valde att lägga till en volang ovanför öppningen, men man tycker ju olika ^^

Lycka till med dina skynken!

Min nya lya!

Tips!

Jag valde att göra ytterskynket i sidenimitation - detta är enkelt att rengöra och behöver inte strykas. Tvätta och häng bara upp för att lufttorka!

Till innerskynket så återanvände jag ett fodrat överkast, detta gjorde väggarna mjuka, men man kan ju ta vanligt bomullstyg eller fodra själv ^^

Annons:
Perly
2014-09-05 02:04
#1

Kul idé, måste fixas med den dag jag har egen hund igen. :)

Alltid Oavsett

[JeanetteK]
2014-09-09 13:40
#2

Det ser ju jättemysigt ut! 🙂

Upp till toppen
Annons: